Nalazite se na stranici :: Refleksološke papuče

Refleksološke papuče

REFLEKSOLOGIJA

Refleksologija je drevna veština kojom se tretiraju određene zone na stopalima, šakama,  koje korespondiraju unutrašnjim organima i delovima tela u cilju uspostavljanja ponovne ravnoteže - balansa u njima.

Potiče iz perioda 5000 godina pre Hrista kada je u Egiptu pronađen crtež terapeuta koji tretira stopala, a postoje i zapisi iz Kine i Japana gde su se ljudi tretirali na ovaj način. Za severnoameričke indijance, refleksoterapija je bila način dijagnostikovanja i lečenja za šta se i danas koristi.

Prisetimo se da je čovek ranije bio u mnogo dubljoj vezi sa prirodom, postojao je direktan kontakt sa zemljom i tada je hodajući bos direktno stimulisao refleksne zone.

Zasnovana je na principu da se telo može podeliti na deset vertikalnih zona(Dr. Fitzgerald tvorac moderne refleksologije ) i da svaka od njih odgovara jednom delu stopala, tako da su stopala zapravo karta celog tela.

U porastu je broj lekara i medicinskih stručnjaka koji prihvataju refleksologiju kao priznatu i efikasnu vrstu terapije. Interesantno je da je u zemljama zapadne Evrope, u kojima su sistemi zdravstvene zaštite na daleko višem nivou nego kod nas, refleksologija daleko priznatija i zastupljenija. U Velikoj Britanjij je uvršćena u sistem bolničkog lečenja!

Reflekso-terapija uspešno deluje kod otklanjanja i ublaživanja zdravstvanih tegoba koje nam donosi savremeni tempo života - stres. Ova masaža stopala ima za cilj uspostavljanje i održavanje prirpdnog optimalnog zdravstvenog stanja organizma, uspešno se smanjuje fizička i psihička napetost i kao posledica je opuštanje kompletnog organizma.

Refleksologija je posebno efikasna u području preventivne zdravstvene zaštite ,što je veoma značajno obzirom na njenu jednostavnost a naročito na apsolutnu neškodljivost, jer nema nikakvih kontraindikacija , niti neželjenih dejstava osim ograničenja primene kod tromboze krvnih sudova,proširenih vena i trudnoće

Refleksologija pomaže kod:

 • - sportskih povreda,
 • - problemi kičmenog stuba-lumbago, diskushernija,
 • - neuralgije – polineuropatija, multiplaskleroza u početnoj fazi, Parkinsonova bolest u   početnoj fazi
 • - bol u ramenu i bolovi u kolenu
 • - digestivni problemi – bol u želucu, pojačana kiselina, nadimanje, dijareja
 • - menstrualni bolovi
 • - glavobolje - migrene,
 • - iscrpljenosti organizma – hronični umor,
 • - psihomotorni poremećaji – stres, depresija, anksiozna stanja
 • - astme, bronhitisi, upale sinusa
 • - povišeni krvni pritisak
 • - poremećaj cirkulacije,
 • - bol u listovima – grčevi u nogama

Optimalno stanje zdravlja zavisi od stepena ravnoteže i ujednačenosti prirodnog funkcionisanja svih sistema organizma. Prekomeran stres i napetost ugrožavaju tu ravnotežu. Refleksologija omogućava nervnom sistemu "umirivanje" što dovodi do normalnog funkcionisanja. Telo se oslobađa nepoželjnog uticaja stresa pa se osećamo  zdravo i okrepljeno.

 

 

Na osnovu svih činjenica o refleksologiji, firma FINEL021 doo iz Novog Sada je osmislila REFLEKSOLOŠKE PAPUČE kao jedan od najinovativnijih proizvoda u ovoj oblasti.

Refleksološke papuče spajaju prijatnost ručne masaže sa  hodom po šljunkovitoj plaži u vremenski neograničenom trajanju..

Proizvod je baziran na CNC 3D tehnologiji koja je pomogla da drveni valjci isprate trodimenzionalnost našeg stopala.Broj valjaka je tako izabran da prosečna težina čoveka bude mera prijatnosti masaže.

Nadogradnjom gumenih nastavaka možete tretirati neku tačku više od drugih.Vreme nošenja papuča nije ograničeno.